Despre Noi

Harmony Tree Montessori Education

Harmony Tree Montessori Education este un proiect dezvoltat cu pasiune pentru a deschide copiilor noi orizonturi de cunoastere si invatare.
Consideram ca primii ani din viata unui copil vor avea o mare influenta asupra gandirii si personalitatii acestuia. Copiii au o dorinta naturala sa descopere, sa cunoasca si sa inteleaga lumea din jurul lor. Ei ating potentialul maxim de invatare atunci cand sunt implicati in activitati specifice corespunzatoare nevoilor acestora, intr-un mediu potrivit care sa stimuleze si sa incurajeze acest process.
Educatorii cu experienta si  formati in pedagogia Montessori, ii indruma pe copii, lasandu-le libertatea de a invata singuri, utilizand materiale didactice originale, intr-un mediu propice dezvoltarii potentialului lor spiritual, emotional, fizic si intelectual.
Pentru noi educatia este mai mult decat transferul de informatii in procesul cunoasterii, este chiar bucuria dezvoltarii, o experienta perpetua care-i conduce pe copii pe parcursul evolutiei pentru a se desavarsi ca personalitati care respecta si pretuiesc valorile. Copiilor li se ofera compasiune si respect in cadrul unei colaborari dinamice si intelegerea ca fiecare poate avea un ritm propriu de dezvoltare si de aici atentia speciala pentru nevoile individuale.
Situata intr-o zona linistita si usor accesibila din Baneasa, avand interioare largi, curte generoasa cu loc de joaca special amenajat, gradinita  creeaza spatiul ideal pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor.

Misiune

Sa inspiram copiilor o sete deosebita pentru cunoastere, invatare si independenta care sa dureze pe tot parcursul vietii.

Obiective

Sa favorizam dezvoltarea unui puternic sentiment de sine, a respectului fata de ceilalti si a capacitatii de colaborare si ajutor reciproc
Sa trezim in fiecare copil dragostea pentru invatare, pasiunea pentru cunoastere si bucuria de a fi creativ
Sa cream un mediu pregatit si sigur in care copiii sa se relaxeze, facilitand astfel dezvoltarea unui „repertoriu” de abilitati si o baza academica solida pentru acestia (materiale originale Montessori si educatori formati in pedagogia Montessori)
Sa spijinim dezvoltarea unor copii independenti si plini de incredere in sine
Sa oferim programe de activitati fizice corespunzatoare stadiului de dezvoltare al copiilor precum si o alimentatie sanatoasa
Sa cream o comunitate in care copiii, parintii si personalul gradinitei sunt respectati si valorizati

Valori

Calitate

Ne straduim sa oferim membrilor comunitatii noastre servicii de calitate prin evaluare si îmbunatatire continua.

Invatare

Sa oferim oportunitati de invatare si dezvoltare membrilor comunitatii (copii, parinti si personalul gradinitei).

Integritate

Ne angajam sa actionam intr-un mod etic si integru.

Munca in echipa

Ne angajam sa cream si sa mentinem parteneriate eficiente intre membrii personalului si comunitatea de parinti, bazate pe incredere si respect reciproc.

Crestere si dezvoltare

Sa oferim un mediu atent pregatit, stimulativ si provocator în care fiecare copil sa se poata dezvolta in ritmul lui, atat din punct de vedere academic, cat si fizic, social si emotional.

Echipa

Isabele-Nely Marinica - Fondator Harmony Tree Montessori

iMAm terminat ASE-ul si am lucrat 20 de ani in corporatii multinationale, in tara si in strainatate, in pozitii de Top Management in domeniul financiar, comercial, planificarea si dezvoltarea afacerilor.

La un an dupa ce am devenit mamica, am renuntat la cariera si m-am dedicat cresterii baietelului meu, Patrick. Cautand metode si activitati care sa ma ajute in interactiunea cu fiul meu, pentru a-i oferi sansa sa isi atinga potentialul spiritual, emotional, fizic si intelectual, am descoperit metoda Montessori, metoda care se bazeaza pe principii solide, intuitive si logice.

Am participat la diverse seminarii si ateliere despre filosofia si pedagogia Montessori organizate de Montessori Institute of Bucharest (MIB) si am urmat curs de asistente de educator Montessori nivel 3-6 ani, in 2014. De asemenea, impreuna cu personalul gradinitei, in Iulie 2015, am urmat cursuri de prim ajutor, de aptitudini de comunicare democratica cu copii si de a construi o relatie frumoasa intre educatori si copii organizate de Parentime.

Inspirata fiind de dezvoltarea armonioasa a fiului meu si de fondatoarea gradinitei pe care Patrick o frecventeaza, Cristina Preda – fondator Echilibria Montessori Education, am urmat un vis pe care il aveam in tinerete si anume sa deschid o gradinita. Acest vis este in stransa legatura cu dragostea pe care o am pentru copii, dorinta si pasiunea de a le oferi sansa sa isi atinga potentialul maxim de dezvoltare si invatare, incepand cu primii ani de viata.

…si da, imi plac delfinii!

In continuare, vi-i prezentam cu caldura pe ceilalti membrii ai echipei Harmony Tree Montessori, o echipa unita, formata din oameni minunati, afectuosi, responsabili si dedicati copiilor. O echipa care imbratiseaza misiunea si valorile Harmony Tree Montessori!

Magda Rusu – Educatoare Montessori Grupa Licurici (3-6 ani)

MR...Un zambet, o carte, un cantec, o poveste...

Minunata calatorie prin lumea inocenta a copiilor este incununata cu dragoste, toleranta, intelegere, speranta...

Traieste ca un copil!

In 2011 am facut cursul online International Montessori Teaching Diploma, North American Montessori Center. In 2014 am finalizat cursul de Educator Montessori AMI la Montessori Training Center of St. Louis, Missouri, USA cu ore de observare si practica in scoli din S.U.A. si Anglia (2014). Am lucrat ca educator in metode alternative de educatie si ca „ghid” Montessori cu copii cu varste intre 3 si 6 ani.

Abigaela Raluca Piciorang – Educator Montessori Grupa Buburuze (18-36 luni)

APAm absolvit in 2012 facultatea de Invatamantul Primar si Prescolar in cadrul Universitatii Bucuresti insa am simtit nevoia de o altfel de educatie. Momentul decisiv a fost in momentul in care am devenit mama unui fetite care mi-a schimbat viata. Impreuna cu sotul meu(intre timp a devenit Invatator Montessori) am inceput sa cautam mai multe informatii despre educatia montessori. Amandoi ne-am dat seama ca aceasta este o metoda cu principii sanatoase si in centrul careia se afla copilul si nevoile lui. Intre timp am urmat cursul de Educator Asistent pentru grupa de varsta 3-6 ani (2013) si cursul de Educator Montessori AMI pentru grupa de varsta 0-3, in cadrul Institutului Montessori din Bucuresti(2015).

Ca educator Montessori am lucrat cu copii cu varste cuprinse intre 0-6 ani dar am si sustinut diferite proiecte de arts & crafts, muzica si miscare.

Satisfactia cea mai mare o am atunci cand stau in genunchi si privesc multumirea in ochii copiilor si cand observ prin cate stadii de dezvoltare trec copiii si cat de independenti pot deveni copiii daca ne punem toata increderea in ei.

Laura-Elena Kimelman - Asistent Educator Montessori Grupa Licuri (3-6 ani)

 

LKDupa licentierea in Jurnalism, mi-am continuat studiile de Master in Comunicare si Relatii Publice. Dragostea fata de copii a facut insa, ca pasii mei sa se indrepte catre educarea acestora, din dorinta de a participa activ si in mod direct la ceea ce inseamna grija si responsbilitatea fata de viitorul micutilor.

Sunt o persoana vesela, calda si creativa. Imi doresc sa le ofer copiilor toata cunoasterea, rabdarea, atentia si afectiunea mea, pentru ca acestia sa fie cat mai dornici spre invatare si dezvoltare.

SIMONA LUPU - Asistent Educator Montessori Grupa Licuri (3-6 ani)

SLAm terminat Liceul Pedagogic si Facultatea de Psihologie hotarata sa cunosc mai multe din tainele lumii minunate a copiilor. Lucrul cu copiii ma caracterizeaza deoarece sunt o persoana calma, calda si careia ii place sa observe comportamente ale acestora.

Am profesat 8 ani ca educatoare urmand sistemul traditional de invatamant. Mi-am dorit sa acord incredere si unui al tip de sistem de invatamant si in present urmez cursul de educatori Montessori nivel 3-6 ani la Institutul Montessori din Bucuresti, pentru a deveni educator Montessori. Imi place sa acord libertate copiilor in gandire, comportament si prin intermediul cunostintelor acestia sa se poata dezvolta intelectual, motric, psihic si afectiv.

Carmen Catalina Pocania - Asistent Educator Montessori Grupa Buburuze (18-36 luni)

CPCa si background educational, sunt licentiata in cadrul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, specializarea Pedagogie, Bucuresti si de asemenea licentiata in Pedagogie Sociala in cadrul VIA University College, Danemarca. Sunt, de asemenea, masteranda in anul I, tot in cadrul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, masterul pe care il urmez fiind: ”Managementul si evaluarea organizatiilor si programelor educationale”.

Munca si efortul depus in cadrul specializarii in domeniul educatiei au fost realizate cu scopul de a intelege copilul in intreg ansamblul tau, pentru a putea oferi activitati diverse ce dezvolta copilul. Experienta mea in lucrul cu copiii este una interesanta, lucrand ca si pedagog intr-o ”forest kindergarten”, unde am utilizat materiale naturale, oferind copiilor o serie de activitati ce presupuneau socializarea, responsabilizarea si invatarea activa.

Astfel, lucrez cu drag pentru si cu cei mici pentru a le oferi experiente de invatare si un mediu cat mai sigur si stimulant, alaturi de colegele mele.

Cristina-Anca Stoian - Profesor de Limba Engleza

CSSunt licentiata in Filologie (Universitatea din Bucuresti, Romana-Engleza), cu masterat in Stiinte Literare Romanesti (Universitatea din Bucuresti) si experienta in traduceri, editare, predarea limbii romane in scoli si a limbii engleze pentru adulti si pentru Young Learners.
Am certificari atat in invatamantul de stat (definitivat in invatatmant), cat si in sectorul privat (diploma formator), precum si certificat de de traducator limba engleza autorizat de Ministerul Justitiei.
Imi plac copiii si inteleg ca ei reprezintul viitorul nostru, de aceea doresc sa le oferim cea mai armonioasa forma de educatie, intr-o colaborare stransa cu parintii.

Parteneri & Mentori

Multumim partenerilor si mentorilor nostri pentru contributia importanta in realizarea proiectului Harmony Tree Montessori si in continuare in derularea optima a acestuia! Sunt “surse de inspiratie” si oameni minunati!

Cristina Preda

Fondator Echilibria Montessori Education si MIB

Olena Bulat

Babyswimmer

Mirela Marin

Fondator Living Leadership

Teodor Cerneletchi

Managing Partner City Cat Solutions